Valgresultat: 90 prosent stemte for katalansk uavhengighet

<p></p><p>90 prosent av dem som stemte i folkeavstemningen i Catalonia sist søndag, stemte for løsrivelse fra Spania. Men valgdeltakelsen var lav, kun 43 prosent.</p>
90 prosent av dem som stemte i folkeavstemningen i Catalonia sist søndag, stemte for løsrivelse fra Spania. Men valgdeltakelsen var lav, kun 43 prosent. Foto: Francisco Seco / AP

Det endelige resultatet fra folkeavstemningen i Catalonia viser at 90 prosent stemte for uavhengighet for regionen. Men valgdeltakelsen var på kun 43 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det endelige resultatet etter folkeavstemningen sist søndag, ble lagt fram fredag. Det viser at 2.044.038 av de til sammen 2.286.217 som avga stemme, stemte for at Catalonia bør løsrive seg fra Spania.

8 prosent stemte imot, mens 2 prosent stemte blankt.

Men valgdeltakelsen var på kun 43 prosent, noe som betyr at et flertall av katalanerne avsto fra å stemme.

Catalonias president Carles Puigdemont har kunngjort at han førstkommende tirsdag vil tale til regionalforsamlingen der han skal orientere om «den nåværende politiske situasjonen».

Avisen El Mundo skriver fredag at det katalanske separatistpartiet CUP arbeider med en løsrivelseserklæring som det håper å få flertall for på møtet tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært