Orkanen Jose holder seg trolig til havs

Satellittbilde tatt torsdag og som viser orkanen Irma til venstre. Til høyre ligger orkanen Jose. Foto: AP / NTB scanpix
Satellittbilde tatt torsdag og som viser orkanen Irma til venstre. Til høyre ligger orkanen Jose. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Orkanen Jose, som er på vei over Atlanterhavet i sporene til Irma, er oppgradert til en kategori 3-orkan. Men trolig treffer den ikke land i Karibia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Jose er blitt til en kraftig orkan, er den betydelig svakere enn Irma, som har lagt flere av de små øyene nordøst i Karibia i grus og nå er på vei mot Florida. Vindhastigheten er nå over 50 meter i sekundet.

Ifølge det franske meteorologiske instituttet vil Jose dreie nordover og passere flere hundre kilometer nordøst for St.-Martin.

Selv om den ikke treffer land, vil den likevel bidra med kraftig regn over øyene som allerede er rasert av Irma, og derfor lage store vansker for redningsarbeidet.

Den tredje orkanen som for tiden er i ferd med å vokse i området, er Katia, som oppsto sør i Mexicogolfen. Den vil trolig treffe land langs kysten av den mexicanske delstaten Veracruz innen fredag. Den vil også bringe med seg kraftig regn.