Netanyahu freder bosetningene

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at han aldri vil gå med på å avvikle de ulovlige bosetningene. Foto: AP / NTB scanpix
Statsminister Benjamin Netanyahu sier at han aldri vil gå med på å avvikle de ulovlige bosetningene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at han aldri kommer til å avvikle én eneste bosetning på den okkuperte Vestbredden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netanyahu sa dette under en seremoni i bosetningen Barkan sørvest for Nablus mandag kveld, en uttalelse som ikke faller i god jord hos palestinerne.

– USA må gjøre noe med disse provokasjonene, sier president Mahmoud Abbas' talsmann Nabil Abu Rudeineh.

Over 700.000 israelere bor nå i nærmere 240 bosetninger og såkalte utposter på den okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem.

Bosetningene er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen, der det i artikkel 49 heter «Okkupantmakten skal ikke deportere eller forflytte deler av sin egen sivilbefolkning til territoriene som okkuperes».

Et samlet verdenssamfunn fordømmer bosetningene, og FNs sikkerhetsråd slo senest 23. desember i fjor fast at de er ulovlige og at all byggeaktivitet i dem straks må stanse.