Europol etterforsker om angrepene i Finland og Spania henger sammen

Europol er koblet inn i etterforskningen av knivangrepene i Finland for å se om de kan kobles til terrorangrepene i Spania.
Europol er koblet inn i etterforskningen av knivangrepene i Finland for å se om de kan kobles til terrorangrepene i Spania. Foto: Markku Ojala / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Europol bistår i etterforskningen av angrepet i Åbo i Finland med å sjekke om det har noen sammenheng med terrorangrepene i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Europol bistår i etterforskningen med å sjekke om det er noen forbindelser til bilangrepet i Barcelona, sier Robin Lardot, som er leder for Finlands nasjonale sikkerhetstjeneste. Utover det vil ikke lederen gi flere opplysninger om Europols arbeid.

Finlands statsminister Juha Sipilä har vært i kontakt med flere europeiske ledere i etterkant av angrepet, deriblant Tysklands statsminister Angela Merkel.

Les også: Politiet gjennomførte kontrollerte sprengninger i by sør for Barcelona

En 18 år gammel marokkansk mann gikk til angrep med kniv i Åbo fredag. Saken etterforskes som et terrorangrep. To kvinner ble drept og åtte andre ble såret i angrepet.

Dagen før ble 14 drept og over 120 såret i to bilangrep i Spania. Politiet antar at det er medlemmer av den samme gruppa som utførte begge angrepene. Flere av medlemmene har bakgrunn fra Marokko. Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for angrepene.

Les også: Gjerningsmannen angrep kvinner