Oversvømmelser og strømbrudd i tyfon-rammede Taiwan

En fisker forbereder seg på tyfonen Nesat, som traff Taiwan ved 13-tiden norsk tid lørdag. Foto: AP / NTB scanpix.
En fisker forbereder seg på tyfonen Nesat, som traff Taiwan ved 13-tiden norsk tid lørdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: Chiang Ying-ying / AP

Oversvømmelser, omfattende strømbrudd og vindstyrker på over 50 meter i sekundet preger Taiwan, som ble rammet av tyfonen Nesat lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen er den første som rammer landet i år, og fører til at mesteparten av øyriket står stille. De fleste togtjenestene er suspendert inntil videre, og hele 249.230 boliger er uten strøm mens tyfonen Nesat herjer gjennom landet.

Tyfonen traff land i det østlige distriktet Yilan klokken 13.10 norsk tid, og dro med seg over 15 meter høye bølger.

Landets meteorologer har advart om styrtregn i østlige og sørlige deler av landet, med en tropisk storm som ventes å slippe ned 900 millimeter vann i enkelte områder.

Mer enn 10.000 mennesker er evakuert fra hjemmene sine, og 4.564 soldater et utplassert for å bistå katastroferammede områder.

Det sørligste distriktet i Taiwan, Pingtung, fikk det verste av flommene natt til lørdag. Dusinvis av innbyggere ble strandet, og TV-bildene viser motorsyklister som må dytte kjøretøyene sine med vann opp til knærne, og andre som står utenfor oversvømte hus.

Flytrafikken til og fra landet har også stoppet opp, og over 312 både internasjonale og nasjonale flyginger er kansellert.

Landet trues også av en annen Tyfon, døpt Haitang, som er 420 kilometer unna landets sørlige kyst.

Taiwanske myndigheter har trappet opp tiltakene mot ekstremvær etter at over 400 mennesker døde som følge av tyfonen Morakot i 2009.

Personvernpolicy