Minst 20 drept i Den sentralafrikanske republikk

Minst 20 personer er drept i nye sammenstøt mellom væpnede grupper i Den sentralafrikanske republikk, opplyser en kilde i Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtene fant sted i den sørøstre byen Zemio mellom en fraksjon av Seleka-militsen og en kristen selvforsvarsgruppe.

Rundt 40 mennesker ble såret i kampene, som har pågått siden onsdag, ifølge en Røde Kors-kilde som ikke ønsker å navngis.

– Væpnede styrker har tatt kontroll i byen og beboerne flykter fra hjemmene sine, sier leder i Haut-Mbomou-prefekturet, Ghislain Dieu-Beni Kolengo.

Søndag beskriver han situasjonen som anspent og sier at det ligger lik i gatene. 3.000 sivile har søkt opphold ved FN-lokaler og i en katolsk kirke.

Den fattige nasjonen ble rammet av borgerkrig i 2013, som siden har blusset opp flere ganger. De stridende er i hovedsak kristne anti-balaka-militser og overveiende muslimske Seleka-opprørere.

Representanter for regjeringen og en rekke væpnede grupper i Den sentralafrikanske republikk signerte tidligere i juni en våpenhvileavtale i Roma. Siden er det meldt om over 100 drepte i kamper i landet.

Personvernpolicy