Tysk musikkfestival avbrutt etter terrortrussel

Musikkfestivalen Rock am Ring i Nürburg i Tyskland er avbrutt som følge av en terrortrussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent hva trusselen går ut på, men ifølge nyhetsbyrået DPA har politiet bedt arrangørene om å avlyse fredagens konsertprogram og be publikum forlate festivalområdet.

– Bakgrunnen for dette er konkrete indikasjoner som kan føre til en mulig terrortrussel, sier en talsmann for politiet i Koblenz.

Festivalen skal etter planen pågå fra 2. til 4. juni. Hvorvidt festivalprogrammet fortsetter lørdag, er foreløpig ikke avklart.

Festivaldeltakerne fikk beskjed over høyttaleranlegget fredag kveld om at festivalen var avlyst på grunn av en terrortrussel, men at arrangørene håper å kunne fortsette programmet lørdag. Publikum ble bedt om å forlate området på en rolig måte for å unngå panikk.

Rock am Ring er en stor musikkfestival som arrangeres på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland. Opp mot 90.000 mennesker er ventet å komme til festivalen i løpet av helgen.

Hovedattraksjonen på årets utgave av Rock am Ring er Rammstein, som skulle ha spilt fredag. Det samme skulle Liam Gallagher og Rival Sons blant flere.

Ingen norske band skal ifølge programmet spille på årets festival

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy