Hektisk møteprogram for Trump

Direkte: Donald Trump taler i Saudi-Arabia.
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har et hektisk program søndag når han først møter ledere fra Bahrain, Qatar, Egypt, Kuwait og andre land, og deretter holder tale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Trumps andre dag i Saudi-Arabia skal han holde en rekke bilaterale møter og delta på gruppemøter med ledere fra en rekke land.

Når han senere på dagen skal holde tale, kommer han til å oppfordre lederne i regionen til å «fordrive terrorister fra deres hellige steder», ifølge et taleutkast som AP har fått tilgang til.

Les også: Saudi-Arabia og USA inngår avtaler for over 3.200 milliarder

Mens amerikanske presidenter pleier å legge sin første utenlandsreise til Canada eller Mexico, valgte Trump å starte sin reise i Saudi-Arabia.

Det var neppe et tilfeldig valg.

Under valgkampen snakket han om viktigheten av å bekjempe terrorisme, og ved å besøke landet der islams helligste steder ligger, vil han ta til orde for samarbeid i den muslimske verden i kampen mot terrorisme.

Les også: Trump spikrer gigantisk våpenavtale i Saudi-Arabia

Etter besøket i Saudi-Arabia drar han videre på sin åtte dager lange reise til Israel og Palestina, og deretter til Vatikanet, før han setter kursen mot NATO-toppmøtet i Brussel og til slutt G7-møtet i Italia.