EU: – Nord-Koreas rakettest truer freden

Raketten tilbakela 700 til 800 kilometer og landet i Japanhavet etter 30 minutter i luften. Bildet er tatt i Sør-Koreas hovedstad Seoul søndag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Raketten tilbakela 700 til 800 kilometer og landet i Japanhavet etter 30 minutter i luften. Bildet er tatt i Sør-Koreas hovedstad Seoul søndag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Koreas seneste rakettest utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, heter det fra EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra en EU-talsmann heter det videre at «oppskytingen øker spenningen i regionen» i en tid der det er behov for det motsatte.

Ifølge sørkoreanske militærkilder fant søndagens oppskyting sted ved Kusong, nordvest for Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, like før klokken 5.30 lokal tid. Raketten tilbakela 700 til 800 kilometer og landet i Japanhavet etter 30 minutter i luften, noe som tyder på at prøveoppskytingen var vellykket, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Den amerikanske stillehavskommandoen opplyste søndag at den fortsatt undersøker hvilken type missil det er snakk om, men det skal ikke ha vært en langtrekkende rakett.

Les også:

Avfyrte ny missil: – Nord-Korea har utgjort en avskyelig trussel altfor lenge

Trump krever sterkere sanksjoner mot Nord-Korea

Nord-Korea åpen for dialog med USA

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden