Meny

Russland avviser rakettanklage fra USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland avviser anklager fra USA om at utplassering av en landbasert krysserrakett er i strid med forpliktelsene i henhold til INF-avtalen fra 1987.

USA må legge fram bevis for påstanden om at Russland har brutt INF-avtalen, sa en talskvinne for det russiske utenriksdepartementet fredag.

Maria Zakharova kritiserte det hun kaller "ubegrunnet retorikk" fra USA og anklager amerikanerne for brudd på den samme avtalen.

Det var USAs viseforsvarssjef Paul Selva som tidligere denne uken anklaget Russland for å ha utplassert en landbasert krysserrakett, i strid med avtalen fra 1987. Moskva har intensjoner om å true fasiliteter som tilhører USA og NATO i Europa, hevdet Selva.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kommenterte i forrige måned opplysningene om Russlands angivelige brudd på INF-avtalen, som opprinnelig kom fra anonyme etterretningskilder i USA.

– Jeg vil ikke kommentere etterretningsspørsmål. Det jeg kan si, er at ethvert brudd fra russisk side på INF-traktaten vil vekke alvorlig bekymring i alliansen, sa Stoltenberg til NTB.

– Overholdelse av våpenkontrollavtaler er viktig, spesielt når det gjelder traktater om atomvåpen, sa Stoltenberg.

Populært