Meny

Bolivias visepresident: Morales' sykdom under kontroll

Bolivias president Evo Morales lider av en virusinfeksjon og blir værende på Cuba i fem dager for å hvile seg. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bolivias president Evo Morales, som i hui og hast ble fløyet til Cuba, lider kun av en virusinfeksjon som lar seg behandle, ifølge regjeringen.

Han kommer til å bli værende på Cuba i fem dager for å hvile seg.

Etter at Morales ble undersøkt på Cuba torsdag, opplyste Bolivias visepresident Alvaro Garcia at 57-åringen har et problem med stemmebåndene, samt bihulebetennelse og sterke smerter i magen. Magesmertene skal ha ført til at han ikke fikk sove.

Ifølge Garcia er sykdommen nå "under kontroll".

Beslutningen om at Morales skulle sendes til Cuba, ble tatt etter at han nesten ikke greide å snakke under et regjeringsmøte onsdag.

Den 57 år gamle venstreorienterte presidenten ble syk i januar, og tilstanden har etter hvert forverret seg. Denne uken måtte Morales avlyse flere gjøremål.

Morales har vært president siden 2006, og han er nå den lengstsittende bolivianske lederen siden uavhengigheten i 1825. I desember kunngjorde presidenten at han stiller til gjenvalg i 2019 selv om grunnloven forbyr ham å sitte i enda en periode.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært