Meny

Kamper mellom tyrkiskstøttede og USA-støttede opprørere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tyrkiskstøttet opprørsgruppe i Syria har erobret to landsbyer som var kontrollert av en kurdisk gruppe som får støtte fra USA.

I forrige uke erobret de tyrkiskstøttede opprørerne byen Al-Bab fra ekstremistgruppen IS. Nå har de rykket videre østover og inntatt to landsbyer som var kontrollert av De syriske demokratiske styrker (SDF), en gruppe som domineres av kurdiske YPG. Tyrkia regner YPG som en terrororganisasjon. Landsbyene Tal Turin og Qara ble inntatt etter «voldsomme sammenstøt med separatistgeriljaen YPG», opplyser opprørsgruppen Hiwar Kallis. Den gruppen er en del av en større tyrkiskstøttet sammenslutning, Eufratskjoldet, som kontrollerer store områder i den syriske provinsen Aleppo.

En amerikansk general sier samtidig at russiske fly tirsdag bombet amerikanskstøttede krigere i flere landsbyer i nærheten av Al-Bab.

– Noen russiske fly og fly fra regjeringsstyrkene bombet landsbyer jeg tror de antok var under IS-kontroll, ... men på bakken befant det seg faktisk styrker fra vår syrisk-arabiske koalisjon, forklarer generalløytnant Stephen Townsend.

Populært