Sanders anklager Trump for løgn og bedrag

Senator Bernie Sanders (t.v.) ankommer Kongressen sammen med John McCain, en annen politikerveteran som har rettet kritikk mot president Donald Trump. Foto: Win McNamee / AP / NTB scanpix
Senator Bernie Sanders (t.v.) ankommer Kongressen sammen med John McCain, en annen politikerveteran som har rettet kritikk mot president Donald Trump. Foto: Win McNamee / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernie Sanders, som kjempet for å bli Demokratenes presidentkandidat, mener Donald Trump "lyver hele tiden" og fører det amerikanske folket bak lyset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med CNN går Sanders, som tilhører venstresiden i Det demokratiske partiet, hardt ut mot USAs president. Han kaller Trump for "fullstendig hyklersk" og for en som har ført alle inn i en ny "epoke".

Ifølge Sanders liker han ikke å kalle Trump for bedragersk, men han mener presidentens handlinger krever at han gjør det. Samtidig hevder han at han aldri tidligere har angrepet folk bare fordi de har andre meninger enn ham selv.

– Jeg bruker begrepet "bedragersk" med henvisning til Trump når han sier at det var 3 til 5 millioner "ulovlige" som stemte i det forrige valget. Det er bedragersk. Ingen i hele verden tror at det er tilfelle. Det finnes null bevis til støtte for det. Men han kommer med påstanden. Så jeg mener ordet "bedragersk" er det riktige, sier Sanders.

Det hvite hus er blitt bedt om å kommentere Sanders anklager, men har ennå ikke svart på CNNs henvendelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

CNN er blant flere amerikanske medier som har fått hard kritikk av Trump. Han har blant annet nektet å ta imot spørsmål fra en av CNNs journalister på en pressekonferanse og anklaget kanalen for å komme med "falske nyheter".

Les også: Trump kan komme med ny ordre mandag eller tirsdag

Trump raser etter å ha tapt i ankedomstol

Trump ber Irans president passe seg

Mexico-mur vil koste 180 milliarder kroner