Meny

Sessions grilling avbrutt av KKK-kledde demonstranter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps justisministerkandidat Jeff Sessions lovet å sikre rettferdighet for alle amerikanere da han møtte i Senatet til høring. Høringen ble avbrutt av demonstranter.

Session var først i ilden da Senatet startet grillingen av Donald Trumps utvalgte tirsdag.

Senator Dianne Feinstein, utvalgets ledende demokrat, påpekte borgerrettighetsgruppers bekymring for Sessions bakgrunn og motstand mot å utvide beskyttelsen av homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle amerikanere.

Session har selv har sittet i Senatet i 20 år og dermed er godt kjent for dem som spurte ham ut.

Jeff Sessions, som er nominert til å bli USAs neste justisminister, er første mann i ilden når Senatet griller Donald Trumps utvalgte. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Dere vet hvem jeg er og hva jeg står for. Dere vet jeg er en mann av mitt ord og at dere kan stole på at det jeg sier er det jeg gjør. Dere vet at jeg ærer grunnloven, og at jeg tror på rettferdighet, upartiskhet og likhet for loven, sa han i sitt åpningsinnlegg.

Høringen ble avbrutt av to menn iført hvite hetter som blant annet ropte «hvite mennesker eier denne regjeringen» og holdt opp skilt med «Go Jeffie Boy!» og «KKK».

Politiet fjernet også minst en demonstrant fra den liberale Code Pink-gruppen. Iført en rosa krone holdt hun opp et skilt hvor det sto «Støtt borgerrettighetene – stopp Sessions».

Les også: NBC: Trumps svigersønn blir presidentrådgiver

Trump tror Senatet vil godkjenne ministrene hans
Frykter at Trump vil skape ny finanskrise

Populært