Meny

Amerikansk gjerningsmann i mexicansk attentat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk statsborger er arrestert etter attentatet fredag mot en ansatt ved det amerikanske konsulatet i Guadalajara i Mexico.

– En amerikansk statsborger har blitt identifisert og arrestert for hans antatte innblanding i saken, melder den mexicanske riksadvokaten som uttrykker «dypt sjokk etter det feige angrepet».

Identiteten til angriperen er ikke offentliggjort, og det er fortsatt uklart hva som var motivet bak attentatet. Mannen som ble skutt, jobber med å intervjue personer som kommer til konsulatet for å søke visum til USA.

Gjerningsmannen var forkledd som kvinnelig sykepleier og hadde parykk da han skjøt den konsulatansatte i parkeringshuset til et kjøpesenter fredag kveld. Overvåkingsbilder viser hvordan den fritidskledde mannen fra USAs konsulat betalte for parkeringen, og at attentatmannen følger etter ham.

– De fire videoene viser at det var et målrettet angrep, sa statsadvokat Eduard Almaguer Ramirez.

Guadalajara ligger vest i Mexico og har i likhet med en rekke andre byer vært rammet av narkorelatert vold, i Guadalajaras tilfelle først og fremst fra kartellet Jalisco nueva generación.

Populært