Tsunamivarsel i Chile trukket tilbake

Et tsunamivarsel som ble sendt ut etter et kraftig jordskjelv i Sør-Chile søndag morgen, er trukket tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordskjelvet med en styrke på 7,7 rammet juledags morgen det sørlige Chile utenfor sørspissen av øya Chiloé.

Episenteret var i havet rundt 40 kilometer sør for Quellón, sørvest for byen Puerto Montt. Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en dybde på 33 kilometer.

Tsunamivarsel

Chilenske myndigheter sendte ut tsunamivarsel for et område med en radius på 1.000 kilometer rundt episenteret og ga ordre om evakuering av enkelte kyststrekninger.

Det ble varslet om fare for bølger på én til tre meter, men etter noen timer ble varselet trukket tilbake.

Det er foreløpig ikke meldt om skader etter skjelvet, som inntraff i 11-tiden søndag morgen. Området som er rammet, er relativt tynt befolket.

Det ble imidlertid tvitret bilder av veier med dype sprekker som følge av skjelvet, og flere steder gikk strømmen. Telefon og internett fungerte som vanlig.

Ildringen

Chile ligger langs den såkalte ildringen rundt Stillehavet og rammes ofte av jordskjelv. Det siste var i fjor da et skjelv og en tsunami rammet Iquique nord i landet.

Det siste virkelig store skjelvet var i 2010 da rundt 500 mennesker mistet livet. Og i 1960 ble det sørlige Chile rammet av det sterkeste skjelvet som noensinne er registrert, nemlig Valdiviaskjelvet med en styrke på 9,5.

Personvernpolicy