Kina benekter Trumps påstander om dronetyveri

Kinas myndigheter mener USAs påtroppende president Donald Trump ikke er helt nøyaktig i sin beskrivelse av at Kina skal ha stjålet en forskningsdrone fra amerikanerne. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix
Kinas myndigheter mener USAs påtroppende president Donald Trump ikke er helt nøyaktig i sin beskrivelse av at Kina skal ha stjålet en forskningsdrone fra amerikanerne. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kina avviser Donald Trumps påstander om at de har stjålet en amerikansk forskningsdrone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tenk deg at du har funnet noe på gata. Først må du sjekke og bekrefte hva det er før man leverer den tilbake, sier utenriksdepartementets talskvinne Hua Chunying på en pressekonferanse mandag.

Hun mener at Trumps påstander om at den ble stjålet «ikke er helt nøyaktig».

I forrige uke beslagla et kinesisk marinefartøy en amerikansk undervannsdrone, som ifølge amerikanske myndigheter var på et sivilt oppdrag i Sør-Kina-havet der det holdt på å teste saltinnhold og temperatur i sjøen. USA krevde at dronen skulle leveres tilbake så fort som mulig, noe kinesiske myndigheter godtok, samtidig som de mente amerikanerne «overdramatiserer» situasjonen.

Da tok den påtroppende presidenten i USA til Twitter.

«Vi bør fortelle Kina at vi ikke vil ha tilbake undervannsdronen som de stjal. La dem beholde den!», tvitret Trump lørdag.

Situasjonen i Sør-Kina-havet har blitt stadig mer tilspisset de siste årene ettersom både Kina og flere andre land, deriblant Filippinene og Vietnam, har gjort krav på deler av farvannene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden