14 døde i oversvømmelser i Thailand

Flere dager med kraftig regn og oversvømmelser sør i Thailand har kostet 14 mennesker livet, opplyser myndighetene. Store deler av regionen er erklært som katastrofeområde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De populære reisemålene Krabi og Koh Samui har også fått merke regnværet den siste uken, som blant annet har ført til innstilte fly og ferger.

– 582.343 personer fra 88 distrikter er berørt, og 14 har mistet livet, opplyser innenriksdepartementet i en oppdatering. I tillegg er tre personer skadd og en er savnet, opplyser departementet. Elleve provinser i sør har fått status som katastrofeområder, noe som utløser ressurser og bistand fra regjeringen.

Regnværet er usedvanlig kraftig for årstiden. Store deler av Thailand opplever normalt kjøligere og tørt vær fra starten av november, som også er en del av tre viktige måneder for turismen til landet.