Trump og Clinton inn i sin siste paniske innspurt

Hvem blir USAs neste president? Donald Trump og Hillary Clintons felttog for å kapre stemmer til valget er inne i sine siste hektiske døgn.
Hvem blir USAs neste president? Donald Trump og Hillary Clintons felttog for å kapre stemmer til valget er inne i sine siste hektiske døgn. Foto: Staff / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump er på turnébonanza, mens Hillary Clinton setter sin lit til megakjendiser når det amerikanske presidentvalget nå er inne i sine siste frenetiske døgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det uforutsigbare presidentkappløpet som har grepet en hel verden, nærmer seg slutten. 8 november vil amerikanerne avgjøre om de velger sin første kvinne eller en politisk uerfaren eiendomsmilliardær som sin nasjons leder.

Clinton kjører på med kjendiser. Hun holder konserter med Beyoncé og Katy Perry, vært i Cleveland med NBA-stjernen LeBron James og har booket en ny date med Barack og Michelle Obama.

Clinton, som forbereder stopp i vippestatene North Carolina, Ohio og Pennsylvania på tampen av valgkampen, bønnfaller sine tilhengere til å komme seg til urnene.

Trump skal også innom de tre vippestatene, samt enda en tur Florida. Han planlegger også stopp i Colorado, Michigan og Minnesota, som anses som mer demokratiske stater. Til sammen skal han innom elleve delstater før valgdagen tirsdag.

Les også: Trump leder på ferske målinger

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprikende målinger

Med knappe to døgn igjen er de landsdekkende målingene sprikende. På målingen TIPP har utført for Investor's Business Daily (IBD) og som ble publisert søndag, får Trump en oppslutning på 44 prosent, mens Clinton får 43 prosent.

TIPP har i snitt truffet best med sine målinger foran de tre siste presidentvalgene i USA.

I NBC / Wall Street Journals siste måling får Clinton en oppslutning på 44 prosent, mens Trump får 40 prosent. Dersom man ser bort fra andre kandidater, får Clinton og Trump henholdsvis 48 og 43 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC / Washington Posts måling offentliggjort søndag gir Clinton en oppslutning på 48 prosent mot Trumps 43 prosent.

Målingen fra Politico/Morning Consult viser at Clinton har en ledelse på 3 prosentpoeng med 45 prosent mot Trumps 42 prosent.

Les også: Tidenes mest unormale valgkamp er snart over

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennomsnittsmåling

På den siste målingen USC Tracking har utført for Los Angeles Times får Trump 48 prosents oppslutning, mens Clinton får 43 prosent.

USC Tracking har som eneste meningsmålingsinstitutt hatt Trump i ledelsen gjennom hele valgkampen, men benytter en annen metode enn andre ved å spørre det samme utvalget av velgere hver gang.

RealClearPolitics' gjennomsnitt av de siste åtte landsdekkende målingene har Clinton fortsatt en knapp ledelse på 1,4 prosentpoeng.