Partene i Venezuela møtes til samtaler

Demonstranter barket sammen med politiet under demonstrasjoner i San Cristóbal mandag. Foto: Carlos Eduardo Ramirez / Reuters / NTB scanpix
Demonstranter barket sammen med politiet under demonstrasjoner i San Cristóbal mandag. Foto: Carlos Eduardo Ramirez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen og opposisjonen i Venezuela er enige om å møtes til samtaler for å finne en løsning på den økonomiske og politiske krisen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dialogen mellom partene er opprettet etter at opposisjonen søndag anklaget regjeringen til president Nicolás Maduro for «statskupp» fordi de stoppet et krav om folkeavstemning for å fjerne presidenten.

Etter at opposisjonen oppfordret til masseprotester og analytikere advarte om økende risiko for voldelige uro, grep Vatikanet inn mandag. Pavens representant i Venezuela, Emil Paul Tscherrig, deltok i et møte med partene og opplyste etterpå at de har gått med på å sette i gang formelle samtaler.

Maduro fikk i mellomtiden en privat audiens med pave Frans i Vatikanet.

– Jeg takket ham for all støtten som har ført til at det endelig kommer i gang en formell dialog mellom opposisjonen og den legitime regjeringen jeg leder, sa Maduro i en kommentar etter møtet.

I Caracas opplyste Tscherrig at samtalene vil starte 30 oktober på øya Margarita. Dette er det første forsøket på å finne en forhandlingsløsning på konflikten som oppsto etter at opposisjonen i fjor fikk flertall i nasjonalforsamlingen for første gang siden Maduros forgjenger Hugo Chávez kom til makten i 1998.

Opposisjonen holder presidenten ansvarlig for den økonomiske krisen som har medført økt mangel på mat og medisiner i det kriserammede landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden