Ekstremistgruppe ville starte religionskrig i USA

De tre mennene som fredag ble siktet for å ha planlagt bombeangrep mot somaliske immigranter, ville starte en religionskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonene som fant sted lørdag, var et resultat av en åtte måneder lang FBI-etterforskning. VG skriver at mennene planla et blodbad hvor de skulle detonere flere bomber utenfor et leilighetskompleks i Garden City, vest i Kansas.

– Den eneste faens måten, hvis vi noensinne skal få snudd dette landet, er et blodbad. Det vil bli stygt og grisete, sa Patrick Eugene Stein da gruppen møttes i juni i år.

Gruppen kaller seg selv «the Crusaders» og har ekstremistiske holdninger, spesielt rettet mot regjeringen, muslimer og immigranter.

– Pass på at du dypper dem i griseblod først, dersom du skal bruke buen på kakerlakkene, uttalte Stein i en telefonsamtale i april i år.

Gruppen kommuniserte kryptisk på telefon, mens FBI gjorde opptak av samtalene. De skal i lang tid ha planlagt en religionskrig» og skal ha fått inspirasjon av bombemannen Timothy McVeigh, som i 1995 drepte 168 mennesker i Oklahoma City.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært