Flere kvinner anklager Trump for antasting

I et intervju med New York Times anklager to kvinner presidentkandidat Donald Trump for antasting. Trump avviser anklagene og ber New York Times trekke artikkelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg fikk lyst til å slå til tv-en, sier Jessica Leeds (74) til avisen om da Trump mandag benektet å noen gang ha antastet kvinner.

Kritikken har haglet mot Trump etter det lekkede videoopptaket hvor han skrøt av å kunne gjøre nettopp dette. Men under mandagens debatt da Trump ble spurt om han faktisk hadde antastet noen, sa han «nei, det har jeg ikke» og påpekte at det kun var «garderobesnakk».

Leeds forteller i et intervju at Trump begynte å beføle henne under en flytur, 30 år tilbake. Uten å noen gang ha møtt presidentkandidaten skal han ha lent seg over henne, tatt henne på brystene og opp under skjørtet.

– Det var et overgrep. Hendene hans var over alt, fortsetter Leeds.

Les også: Slik forklarer Trump skandalevideo

BEFØLT: Jessica Leeds (74) sier til New York Times at Donald Trump skal ha befølt henne under en flytur for over 30 år siden. Foto: AP
BEFØLT: Jessica Leeds (74) sier til New York Times at Donald Trump skal ha befølt henne under en flytur for over 30 år siden. Foto: AP

Enda en kvinne

En annen kvinne har også stått fram i kjølvannet av Trumps benektelser. I 2005, da Rachel Crooks var 22 år gammel og resepsjonist for et firma i Trumps bygning, skal sistnevnte ha møtt på henne i heisen, tatt henne i hånden og begynt å kysse henne på kinnene.

– Han kysset meg rett på munnen. Det føltes som et overgrep, fortsetter Crooks, som da aldri hadde møtt Trump før.

– Jeg var så satt ut av at han så på meg som så lite verdt at han kunne gjøre sånt.

Begge kvinnene skal ha fortalt personer som står dem nær om episodene, og de bekrefter begge historiene.

Trump nekter

Trump avviser anklagene på det sterkeste, og ber New York Times trekke artikkelen.

I en e-post til redaktøren for avisen, som CBS News har fått tak i, skriver Trumps advokat Marc E. Kasowitz: «Artikkelen deres er uforsvarlig og ærekrenkende. Det er tydelig, blant annet på grunn av timingen av artikkelen, at dette er en politisk motivert innsats for å hindre Mr. Trump i å bli president».

Kasowitz henviser til at sakene New York Times trekker frem er henholdsvis 11 og 30 år gamle tilfeller.

Advokaten avslutter med å skrive at Trump vil gå langt i å få artikkelen fjernet, og krever en offentlig unnskyldning fra avisen.

Se hele e-posten under:

New York Times svarer at de fikk beskjed av Trump-leiren om å la være å publisere artikkelen på forhånd. De står inne for publiseringen, ifølge CBS News.

Trumps kampanje gikk onsdag ut og benektet påstandene.

– Å gå 30 år tilbake i tid i et forsøk på å sverte Trump bidrar til å bagatellisere seksuelle overfall, og det er et nytt lavmål for hvor langt mediene er villig til å gå i sine forsøk på å avgjøre dette presidentvalget, sier kampanjens øverste kommunikasjonsrådgiver Jason Miller i en pressemelding..

Les også: Trump: – Bill Clinton angriper kvinner

– Dyttet meg mot veggen

Også People-skribent Natasha Stoynoff skriver hvordan hun ble antastet av Donald Trump.

– Vi gikk inn i rommet alene, og Trump lukket døren. Jeg snudde meg og i løpet av noen sekunder dyttet han meg mot veggen og kjørte tungen sin ned i halsen min, skriver hun.

Artikkelen der Stoynoff skriver om den påståtte antastingen kom ut natt til torsdag norsk tid.

NEKTER: Donald Trump nekter for å ha antastet de to kvinnene. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix
NEKTER: Donald Trump nekter for å ha antastet de to kvinnene. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix

Bortkastede penger

Trump har fått mye kritikk etter det lekkede videoopptaket hvor han skrøt av å kunne antaste kvinner. Flere republikanske politikere lurer på hva de har i vente nå som Trump ikke lenger vil legge bånd på seg. Twitter-meldingen om at han «er fri fra lenkene» har nærmest utløst panikk i deler av partiet, ifølge AP.

Trump sa under en tale i Ocala i Florida onsdag at om han taper valget om 27 dager har han kastet bort 100 millioner dollar.

– Hvis jeg ikke vinner valget 8. november, vil jeg se på det som det mest bortkastede jeg har gjort i form av tid, energi og penger, sa den republikanske presidentkandidaten.

– Vi vil ikke få muligheten til å innføre skattelette eller fikse det svekkede militæret.

Bekymrede partifeller frykter at Trump både vil tape presidentvalget og skremme bort velgere som heller ikke vil stemme på republikanske kandidater til Kongressen.

Les også: Trumps egne vender seg mot ham etter griseprat-videoen

Slenger med tunga

Under talen i Ocala gikk Trump igjen til angrep på motstander Hillary Clinton for å være kriminell. Han har lenge anklaget Clinton for å ha slettet 33.000 private eposter som hun skal ha sendt fra sin private konto mens hun var utenriksminister.

– Hun må i fengsel. Basert på hennes forbrytelser burde hun ikke få bli president. Lås henne inne, fortsatte Trump til hurrarop fra folkemengden.

– Om jeg vinner eller taper så skammer jeg meg over hva som har skjedd med landet vårt, og det gjør dere.

Se video: Trump til Clinton: – Du skulle vært i fengsel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært