Nord-Koreas viseutenriksminister forvist til landsbygda

Nord-Korea har avsatt landets viseutenriksminister og forvist ham til landsbygda som straff for at en nordkoreansk toppdiplomat i Storbritannia hoppet av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den sørkoreanske storavisen JoongAng Ilbo, har Kung Sok-Ung blitt fjernet fra sin posisjon som viseutenriksminister, utvist fra hovedstaden Pyongyang og sendt til landsbygda med familien. Dette er som straff for at landets viseambassadør i Storbritannia, Thae Yong-Ho, hoppet av for to måneder siden.

Fire andre høytstående diplomater med Europa som ansvarsområde skal også ha lidd samme skjebne.

Siden Kim Jong-un tok over makten i 2011 skal han ha beordret et stort antall forvisninger og henrettelser. Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at over 100 partifunksjonærer er blitt henrettet i Kims periode.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden