Tysk politi har pågrepet tre personer etter sprengstoff-funn

CHEMNITZ: Politiet har møtt opp mannssterke og tungt bevæpnet etter trusler.
CHEMNITZ: Politiet har møtt opp mannssterke og tungt bevæpnet etter trusler. Foto: Bernd Maerz / EPA

Tre personer er pågrepet etter at politiet fant flere hundre gram sprengstoff i en leilighet i delstaten Sachsen i Tyskland. Den hovedmistenkte 22 år gamle mannen er fortsatt på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant sprengstoffet da de ransaket leiligheten, som ligger i et boligområde i byen Chemnitz, opplyser Tom Bernhardt, talsmann for Sachsen-politiet.

– Sprengstoffet ble ikke bare funnet liggende på kjøkkenbordet. Det lå relativt godt skjult, sier han.

Ransakelsen av leiligheten ble gjort i forbindelse med at politiet søkte etter 22 år gamle Jabar Albakr, opprinnelig fra Syria, som er mistenkt for å ha forberedt et bombeangrep.

– Vi må anta at han er farlig, sier Bernhardt.

Evakuert

Rundt 100 personer ble evakuert fra den femetasjes høye bygningen. Eksplosivene blir ansett for å være så ustabile at de ikke kan flyttes langt. Bernhardt forteller at det blir trolig blir en kontrollert detonasjon eller at det blir nøytralisert på en annen måte.

Politiet i delstaten har sendt ut en pressemelding der de ber om hjelp i søket etter mannen, som hadde på seg en svart, mønstret genser.

To personer som skal ha hatt kontakt med Albakr, ble pågrepet i nærheten av jernbanestasjonen i byen og en tredje ble tatt i sentrum.

De er avhørt, men kunne ikke si noe om hvor han kan være.

Avisen Tag 24 skriver at politiaksjonen startet lørdag morgen i 5.30-tiden etter at en bombe skal ha blitt funnet i en leilighet i byen.

Få detaljer

Politiet har ikke kommet med noen opplysninger om hvor lenge Albakr har vært i Tyskland. Ifølge Bernhardt er det uklart om han kom med den store asylbølgen i fjor.

I 2015 tok Tyskland imot 890.000 asylsøkere. Syrere som flyktet fra borgerkrigen, var den største enkeltgruppen.

I sommer opplevde Tyskland to angrep IS hevder å stå bak. Flere ble skadd og begge angriperne ble drept. To andre angrep som ikke er relatert til islamistisk ekstremisme, inkludert en dødelig kjøpesenterskyting i München, har også bidratt til frykt i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden