Meny

Nærkontakt mellom russiske og amerikansk fly

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et russisk kampfly var onsdag i nærkontakt med et amerikansk spionfly over Svartehavet, bekrefter begge land.

Ifølge en Pentagon-kilde var avstanden mellom de to flyene på det minste bare 3 meter.

– I løpet av avskjæringen, som pågikk i rundt 19 minutter, holdt Su-27-flyet først en avstand på 30 fot (drøyt 9 meter). Deretter nærmet det seg og var bare 3 meter unna P-8A-flyet, noe som må ansees for å være utrygt og uprofesjonelt, sier Pentagon-kilden.

Russiske myndigheter bekrefter hendelsen og opplyser at det russiske jagerflyet avskar det amerikanske spionflyet «helt i tråd med internasjonale regler» da det forsøkte å spionere på en russisk militærøvelse.

Et Su-27 fly gikk på vingene for å sjekke hva det amerikanske P-8 Poseidon-flyet holdt på med, da det amerikanske flyet «to ganger forsøkte å nærme seg den russiske grensen over Svartehavet uten at transponderen var slått på», heter det i en kunngjøring fra forsvarsdepartementet i Moskva.

Transponderen er en radiosender som sender ut signaler om flyets identitet og posisjon.

Populært