Duterte avviser anklager om folkemord

Filippinenes president Rodrigo Duterte mener at hans anti-narkotika-kampanje ikke kan sammenlignes med folkemord. Kampanjen har kostet 1.800 mennesker livet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Filippinenes president Rodrigo Duterte mener at hans anti-narkotika-kampanje ikke kan sammenlignes med folkemord. Kampanjen har kostet 1.800 mennesker livet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Filippinenes president Rodrigo Duterte avviser at hans anti-narkotika-kampanje har resultert i et folkemord. Aksjonen har hittil kostet 1.800 mennesker livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Folkemord? Hvem har jeg drept? Jeg har ikke drept noen barn. Jeg har ikke sluppet en bombe, som Assad, sa Duterte under en markering for krigsveteraner mandag.

– Jeg dreper kriminelle, la han til.

Duterte påpekte at ikke bare Syrias president Bashar al-Assad, men også ekstremistgruppa IS er mer brutale enn ham.

Videre avviste han at anti-narkotika-kampanjen hans kan sammenlignes med et folkemord. Presidenten sa at han er villig til å gå i fengsel for å forsvare «sine menn» som står bak mange drap på antatte narkotikaselgere og andre som mistenkes for kriminalitet.

Les også: Duterte: Narkomane er ikke mennesker

Flere humanitære organisasjoner og FN anklager Duterte for brudd på folkeretten.

Som del av hans anti-narkotika-kampanje har han lovet 2 millioner pesos, rundt 356.000 kroner, i pengepremie til dem som bidrar med informasjon om politifolk som hjelper narkotikakarteller.

Minst 1.800 mennesker er drept siden Duterte overtok som president i mai og lovet belønning og amnesti til politifolk som drepte enhver som mistenkes for å være involvert i bruk eller omsetning av narkotika.

Duterte avviser kritikken helt fra det internasjonale samfunnet og har truet med å trekke Filippinene ut av FN, en uttalelse en regjeringstalsmann senere har forsøkt å glatte over.

Les også:

Duterte: – Det er betalt millioner i løsepenger for Sekkingstad

Duderte vil ha dødsstraff som hevn i Filippinene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus