Tysk populistleder vil la folk bevæpne seg

Lederen for det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) har tatt til orde for at folk bør kunne bære våpen for å forsvare seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen fra Frauke Petry kom i et intervju med mediegruppen Funke lørdag, melder Reuters. Tyskland har den siste tiden blitt rammet av flere angrep, og stemningen i landet er spent.

– Mange folk føler seg mer utrygge. Enhver lovlydig borger burde ha muligheten til å forsvare seg selv, sin familie og sine venner. Vi vet alle hvor lang tid det kan ta før politiet kommer fram, ikke minst i grisgrendte strøk, sier Petry.

Det innvandringsskeptiske partiet hennes har fått økt oppslutning i kjølvannet av at Tyskland tok imot over 1 million migranter det siste året. Det er ventet at partiet vil gjøre det bra i valgene i Berlin og delstaten Mecklenburg-Vorpommern neste måned.

Tidligere har Petry kommet med kontroversielle uttalelser om å la politiet bruke skytevåpen mot ulovlige immigranter og hun har gått mot å skjerpe Tysklands allerede strenge våpenlover. Det er rundt 1,89 millioner våpenlisenser fordelt på landets rundt 82 millioner innbyggere.

Personvernpolicy