Amerikanske OL-svømmere ranet i Rio

Ryan Lochte etter å ha kommet på andre plass i semifinalen i 200 meter medley i Rio-OL forrige torsdag. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix
Ryan Lochte etter å ha kommet på andre plass i semifinalen i 200 meter medley i Rio-OL forrige torsdag. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medaljevinneren Ryan Lochte og tre andre olympiske svømmere er ranet i Rio av væpnede menn, bekrefter den amerikanske OL-komiteen USOC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ranet skjedde etter at de fire forlot det franske lagets OL-hus med kurs for utøverlandsbyen søndag morgen, ifølge USOC-talsmann Patrich Sandusky.

Han opplyser at gjerningsmennene, som ga seg ut for å være væpnet politi, stanset drosjen som de amerikanske svømmerne satt i. Deretter krevde de at amerikanerne ga fra seg penger og personlige eiendeler, sier Sandusky, som tilføyer at de fire svømmerne er i trygghet og samarbeider med myndighetene.

IOC-talsmann Mark Adams avviste tidligere søndag opplysningene om ranet, som først ble omtalt i USA Today og Fox Sports Australia.

Lochte har svømt i to konkurranser i Rio. Han har vunnet tolv OL-medaljer, den siste kom på 4 x 200 meter fri i årets leker hvor det ble sølv.