Rundt 50 kritisk såret etter Nice-angrepet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden er fortsatt kritisk for rundt 50 mennesker som ble såret i angrepet i Nice, opplyser president François Hollande.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 84 mennesker ble drept i lastebilangrepet sent torsdag kveld.

– Rundt 50 mennesker svever fortsatt mellom liv og død, sa Hollande i en direktesendt TV-tale fra Nice fredag ettermiddag etter å ha besøkt sykehuset der de skadde ligger.

– Det er mange franske blant ofrene, og også mange utlendinger fra alle kontinenter, og mange barn, mange små barn, sa han.

I talen gjorde en alvorstynget president det klart at lastebilangrepet ble gjort for å tilfredsstille ondskapen til et individ, og kanskje en gruppe.

Han understreket at de som angriper Frankrike, gjør det for å angripe prinsippene Frankrike er bygd på.

– Hvorfor angriper de 14. juli? Fordi det er da vi feirer friheten, sa han og gjorde det klart at Frankrike vil forbli sterkt i møte med utfordringene fra terroren.

– Frankrike har allerede vist et eksempel til verden ved å stå samlet, sa han, men understreket samtidig at Frankrike står foran en lang kamp for å takle volden.

– Kampen blir lang fordi vi har en fiende som vil fortsette å angripe alle folk og alle land som har frihet som en grunnleggende verdi, sa han.

I talen berømmet han også politiet og redningstjenestene som hadde gjort alt de kunne for å redde liv, selv om det dessverre ikke alltid hadde lyktes.