Steinmeier advarer NATO mot å drive sabelrasling

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier advarer NATO mot å tro at symbolske «stridsvognparader» i Øst-Europa vil gi bedre sikkerhet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier advarer NATO mot å tro at symbolske «stridsvognparader» i Øst-Europa vil gi bedre sikkerhet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier advarer NATO mot å provosere Russland ved å holde store militærøvelser i Øst-Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå bør vi ikke nøre opp under situasjonen med høylytt sabelrasling og krigsrop, sier Steinmeier i et intervju med Bild am Sonntag.

– Den som tror at vi vil oppnå mer sikkerhet ved å holde symbolske stridsvognparader langs alliansens grense i øst, tar feil, sier den tyske utenriksministeren, som mener vilje til dialog og samarbeid er vel så viktig forsvarsmidler.

Les også: NATO sender fire bataljoner til øst

Tirsdag besluttet NATO å stasjonere bataljoner med rundt 1.000 soldater i Polen, Latvia, Estland og Litauen, som så med ekstra stor uro på hvordan Russland annekterte Krim fra Ukraina i 2014.

En stor NATO-øvelse med 31.000 soldater ble i forrige uke holdt i Polen, og flere store øvelser er planlagt i Øst-Europa fram mot NATO-toppmøtet i Warszawa.

Les også: Russland varsler intensiv militærtrening