FN-sjefen vil øke Mali-styrken med over 2.000 soldater

FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix
FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs generalsekretær Ban Ki-moon foreslår å sende over 2.000 nye soldater til det fredsbevarende oppdraget i Mali, som er blitt rammet av en rekke dødelige angrep den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Ban bedt FNs sikkerhetsråd om å styrke det såkalte MINUSMA-oppdraget med 2.049 soldater og 480 politibetjenter. Det vil bety at MINUSMA-styrken totalt teller 13.289 soldater og 1.920 politifolk.

Ban skriver i en rapport at målet med opprustningen er at politiet skal få større kapasitet til trening og veiledning, samtidig som man øker støtten til å opprette enheter som skal jobbe mot organisert kriminalitet og terrorisme i Gao, Mopti og Timbuktu.

– Det er helt nødvendig at MINUSMA tar tak i utfordringene med personellmangel og øker sin kapasitet, inkludert etterretning og bruk av teknologi, og at de hele tiden er forberedt på å takle den forverrede sikkerhetssituasjonen, skriver Ban.

Så sent som onsdag ble en kinesisk soldat drept, og fire andre såret, i et angrep mot en FN-base i Mali. Det skjedde kun fire dager etter at fem FN-soldater fra Togo ble drept i et annet angrep i det vestafrikanske landet.

FNs sikkerhetsråd skal etter planen vedta en forlengning av MINUSMA-oppdraget senere denne måneden.

Personvernpolicy