Meny

Storprotest i Brussel endte i kaos

Tusenvis av mennesker demonstrerte i Brussel tirsdag mot den belgiske regjeringens økonomiske politikk. Foto: Eric Vidal / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politisjefen i Brussel kom til skade da en demonstrasjon mot økonomiske innstramminger utartet i den belgiske hovedstaden.

Ifølge internasjonale medier deltok rundt 50.000 mennesker i tirsdagens demonstrasjon mot den belgiske regjeringens økonomiske reformer og sparetiltak.

– Begeret er fullt, lød det fra demonstrantene mens protesten fortsatt gikk rolig for seg.

En gruppe på rundt 100 maskerte personer brøt så ut av demonstrasjonen og begynte å kaste ting mot politiet, og de ble ifølge AP møtt av vannkanoner. Brussels politisjef Pierre Vandersmissen var blant rundt ti personer som kom til skade, melder byrået.

Han ble truffet av en stein i bakhodet, angivelig etter å ha jaget etter bråkmakere med pepperspray.

Tirsdagens demonstrasjon er den første av flere planlagte protester og streiker fremover i Belgia, der regjeringen har gjort seg svært upopulær med den økonomiske politikken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus