Meny

Unge amerikanere må bo hos mamma og pappa

Stadig færre unge amerikanere er i arbeid, de som har jobb tjener stadig mindre og rekordmange tvinges til å bo hjemme hos foreldrene. Disse ungdommene tror demokraten Bernie Sanders kan ha svaret på problemene. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver tredje amerikaner i alderen 18 til 34 år bor nå hjemme hos foreldrene. Stadig færre av dem er i arbeid, og de som har jobb tjener stadig mindre, viser en ny undersøkelse.

For første gang i historien er det å bo hjemme hos foreldrene nå den vanligste boformen for denne aldersgruppen i USA, viser undersøkelsen som er utført av Pew Research Center.

Mens 43 prosent i denne aldersgruppen bodde sammen med en ektefelle eller partner i 2000, var andelen i 2014 falt til 31,6 prosent.

Andelen som bor hjemme hos foreldrene har på samme tid økt fra 23 til 32,1 prosent.

– Vi har ganske enkelt fått mange flere single, konstaterer Richard Fry ved Pew Research Center, som har gjennomført tilsvarende undersøkelser helt siden 1880.

Høyere arbeidsledighet og lavere inntekt blant unge menn, er en av faktorene som tvinger flere til å bo hjemme hos mamma og pappa.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus