Korrupsjonsanklager hagler mot Brasils nye regjering

Brasils planleggingsminister Romero Juca avviser ikke at opptakene som ble lekket mandag, er ekte. Han nekter imidlertid for at uttalelsene dreide seg om et forsøk på å stanse korrupsjonsetterforskningen.
Brasils planleggingsminister Romero Juca avviser ikke at opptakene som ble lekket mandag, er ekte. Han nekter imidlertid for at uttalelsene dreide seg om et forsøk på å stanse korrupsjonsetterforskningen. Foto: Adriano Machado / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils overgangsregjering ble mandag rystet av en ny skandale. En viktig minister foreslo angivelig å stille president Dilma Rousseff for riksrett for å stanse en stor korrupsjonsgransking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa Folha publiserte mandag utdrag fra det som oppgis å være hemmelige opptak fra samtaler mellom planleggingsminister Romero Juca og Sergio Machado, tidligere sjef i oljeselskapet Transpetro.

Både Juca og Machade har vært berørt av korrupsjonsetterforskningen. I samtalene tar Juca angivelig til orde for en «nasjonal pakt» for å stanse granskingen.

Etterforskningen, som det føderale politiet har gitt navnet «operasjon bilvask», omfatter titalls høyt rangerte politikere og næringslivstopper. Mange av dem har enten blitt siktet eller dømt for å ha tatt del i omfattende underslag og bestikkelser knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras.

Gjengivelser av samtalene viser at ministeren oppfordret til riksrettssak mot Rousseff, men Juca avviser at uttalelsene dreide seg om å stanse etterforskningen.