Meny

Korrupsjonsanklager hagler mot Brasils nye regjering

Brasils planleggingsminister Romero Juca avviser ikke at opptakene som ble lekket mandag, er ekte. Han nekter imidlertid for at uttalelsene dreide seg om et forsøk på å stanse korrupsjonsetterforskningen. Foto: Adriano Machado / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils overgangsregjering ble mandag rystet av en ny skandale. En viktig minister foreslo angivelig å stille president Dilma Rousseff for riksrett for å stanse en stor korrupsjonsgransking.

Avisa Folha publiserte mandag utdrag fra det som oppgis å være hemmelige opptak fra samtaler mellom planleggingsminister Romero Juca og Sergio Machado, tidligere sjef i oljeselskapet Transpetro.

Både Juca og Machade har vært berørt av korrupsjonsetterforskningen. I samtalene tar Juca angivelig til orde for en «nasjonal pakt» for å stanse granskingen.

Etterforskningen, som det føderale politiet har gitt navnet «operasjon bilvask», omfatter titalls høyt rangerte politikere og næringslivstopper. Mange av dem har enten blitt siktet eller dømt for å ha tatt del i omfattende underslag og bestikkelser knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras.

Gjengivelser av samtalene viser at ministeren oppfordret til riksrettssak mot Rousseff, men Juca avviser at uttalelsene dreide seg om å stanse etterforskningen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus