Meny

Hellas klar til å tømme provisorisk flyktningleir

Nærmere 10.000 flyktninger og migranter lever under uverdige forhold utenfor den greske landsbyen Idomeni, nær den stengte grensa til Makedonia. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gresk spesialpoliti har fått ordre om å evakuere den provisoriske flyktningleiren i Idomeni. Leiren på grensa til Makedonia huser over 8.400 krigsflyktninger og migranter.

Gresk opprørspoliti er sendt til leiren, skrev Aten-avisa Kathimerini mandag morgen.

Mandag ettermiddag bekreftet greske myndigheter evakueringsplanen, men de understreker at det ikke dreier seg om noen rask oppryddingsoperasjon.

– Overførselen av flyktninger som er fanget i Idomeni til gjestfrie områder, starter sannsynligvis i morgen, sier regjeringens talsmann for migrasjon, Jorgos Kyritsis, til det statlige nyhetsbyrået ANA.

De fleste av flyktningene skal etter planen bosettes under mer ordnede forhold i en ny leir i gamle industrianlegg utenfor Thessaloniki i løpet av de neste ti dagene, tilføyer han.

Migrantene i Idomeni har tilbrakt en kald og våt vinter under svært kummerlige forhold. Hjelpeorganisasjoner har slitt med gi dem tilstrekkelig mat og helsehjelp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus