Meny

– EgyptAir-flyger snakket med kontrolltårnet i flere minutter før ulykken

En redningsvest er blant vrakdelene fra EgyptAir-flyet. På bildet fra det egyptiske militæret står det «redningsvest». Foto: Reuters Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk TV-kanal melder at den ene flygeren på EgyptAir-flyet snakket med kontrolltårnet i flere minutter før ulykken. Meldingen er ikke bekreftet.

Ifølge TV-kanalen M6 snakket flygeren med kontrolltårnet i Kairo om røyk i flyet, og han bestemte seg for å foreta en nødnedstigning i et forsøk på å bli kvitt røyken. M6 siterer en anonym kilde i franske luftfartsmyndigheter, skriver The Independent.

Meldingen er imidlertid ikke bekreftet av franske luftfartsmyndigheter eller andre kilder.

Les også: Ubåt søker etter EgyptAir-flyet

Umiddelbart etter at flyet forsvant torsdag kom det motstridende meldinger om hvorvidt det var blitt sendt ut nødsignaler fra flyet. En representant fra EgyptAir sa først at det hadde vært en nødsamtale, men dette ble benektet av militæret i Egypt, og opplysningen ble trukket tilbake.

EgyptAir rute MS804 var på vei fra Paris til Kairo da det styrtet i Middelhavet natt til torsdag med 66 mennesker om bord. Til nå er det funnet vrakdeler, levninger og personlige eiendeler på havoverflaten om lag 290 kilometer nord for den egyptiske havnebyen Alexandria.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus