Meny

Brannrammede i Canada kan snart få flytte tilbake

Ødeleggelsene i byen Fort McMurray er enorme etter brannen. Her får Canadas statsminister Justin Trudeau en omvisning på brannområdet av brannsjef Darby Allen. Foto: Jason Franson / Pool / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De titusenvis av evakuerte etter skogbrannene i oljebyen Fort McMurray i Canada kan trolig få flytte hjem i begynnelsen av juni.

På en pressekonferanse onsdag sa provinsminister Rachel Notley at tilbakeflyttingen kan starte 1. juni og være ferdig innen 15. juni.

– Det gjenstår fortsatt mange farer i Fort McMurray. Vi er nødt til å håndtere dem før det er trygt for innbyggerne å reise hjem, og vi jobber med dette, sa hun.

Hun la til at utfordringene de ta hensyn til er utenfor menneskelig kontroll.

– Hvis forholdene endrer seg, slik de gjorde denne uken, kan den frivillige hjemflyttingen komme til å skje senere enn 1. juni, sa hun.

Om lag 100.000 innbyggere og oljearbeidere ble evakuert fra Fort McMurray og de omkringliggende områdene under brannen for to uker siden. Minst 2.400 bygninger ble totalskadd i flammehavet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus