EU prøver å gjøre som Hitler, mener Boris Johnson

Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU ble oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix
Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU ble oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et avisintervju med Sunday Telegraph sier han at det i løpet av de siste to tusen årene med europeisk historie har vært gjentatte forsøk på å samle kontinentet under én regjering à la Romerriket.

– Napoleon, Hitler, ulike mennesker har prøvd på dette, og det ender tragisk. EU er enda et forsøk på å få det til ved hjelp av andre metoder, sier Johnson til avisa søndag.

Les også: Cameron mener Brexit kan true freden i Europa

Han er en av de ledende figurene som kjemper for at Storbritannia skal forlate EU. Johnsons sammenligning kommer bare seks uker før britene 23. juni skal stemme over EU-medlemskapet. Ifølge meningsmålingene er utfallet høyst uvisst siden det er svært liten avstand mellom ja- og nei-siden.

Johnson er et ledende medlem av det regjerende konservative partiet til statsminister David Cameron, som leder kampanjen for å holde Storbritannia i EU.

Les også: London-ordfører gir medvind til britisk neiside

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus