Meny

Tusenvis evakueres fra enorm dekkbrann nær Madrid

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svær dumpingplass for bildekk står i brann i Sesena utenfor Madrid. Svart giftig røyk stiger til værs, og 9.000 mennesker som bor i nærheten, blir evakuert.

Den regionale regjeringen i Castilla-La Mancha opplyser på Twitter fredag kveld at rundt 8.000 innbyggere et boligområde i byen Sesena allerede har forlatt hjemmene sine på grunn av brannen, som startet før daggry.

Ambulanser sendes for å evakuere innbyggere med helseproblemer som ikke kan forlate stedet på egen hånd.

Det er ikke meldt om skadde personer i brannen, som myndighetene mener er påsatt. Den svarte røyken var synlig fra Madrid, som ligger rundt 35 sør for Sesena.

På 1990-tallet begynte et selskap å bruke stedet som midlertidig lagringsplass for gamle dekk som skulle gjenvinnes. I stedet bare vokste haugen med dekk seg stadig større. I dag måler dekkfyllingen rundt 10 hektar, om lag 100.000 kvadratmeter eller mer enn ti fotballbaner. Miljøvernere har i flere år advart mot at dekkhaugen utgjør en helserisiko, og det har vært frykt i Sesena for at det skulle oppstå brann.

Dekkbranner er svært vanskelig å slukke og er kjent for å kunne fortsette i flere måneder og i enkelte tilfeller år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus