Skogbrannen i Canada kan fortsette i måneder

Skogbranner herjer i Alberta i Canada. Oljeselskapene er i gang med å stenge produksjonen av oljesand. Foto: Reuters / NTB scanpix
Skogbranner herjer i Alberta i Canada. Oljeselskapene er i gang med å stenge produksjonen av oljesand. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke mulig å sette inn nok ressurser til å få en slutt på skogbrannen i Alberta i Canada, slår myndighetene fast. De frykter flammene vil herje i måneder framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannens omfang blir søndag anslått til 2.000 kvadratkilometer (nesten på størrelse med Vestfold fylke), og den vokser fortsatt i omfang.

Deler av Fort McMurray, en by sentralt i distriktet der Canadas oljesandproduksjon skjer, er lagt i grus av brannen. Produksjonsanleggene for oljesand kan etter hvert bli truet av brannen. Det er også mulig at flammene vil spre seg østover, inn i naboprovinsen Saskatchewan.

Chad Morrison, leder for provinsens forebyggingsteam mot skogbranner, frykter det kan ta måneder å slukke brannen. Det er ikke mulig å sette inn nok ressurser til å få den slukket, slår han fast. Det eneste som virkelig vil hjelpe er regn.

– Vi har ikke hatt nedbør av betydning de siste to månedene. Denne brannen vil fortsette å brenne veldig lenge, fram til vi får solide mengder med regn, sier Morrison.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De brannskogherjede områdene i Canada, rett sør for byen Fort McMurray, fikk litt regn søndag morgen, men det var ikke nok til å dempe flammene. For øyeblikket er det ventet at brannen vil spre seg videre i skogområder nordøst for oljebyen. Været er svært tørt i Canada, og det er skogbranner også flere steder rundt om i landet.

Bakgrunn: Skogbrannen i Canada er ute av kontroll - tusenvis evakueres