To pågrepet og terrorsiktet i ny aksjon i Belgia

Politifolk under en politioperasjon i bydelen Etterbeek i Brussel i forrige uke. Ingen skal ha blitt pågrepet i denne operasjonen.
Politifolk under en politioperasjon i bydelen Etterbeek i Brussel i forrige uke. Ingen skal ha blitt pågrepet i denne operasjonen. Foto: Yves Herman / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Belgia har pågrepet to menn for medvirkning til terroraksjonen i Brussel. I tillegg er tre menn tatt inn til avhør etter en aksjon i nabolaget Uccle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten mener de to som ble pågrepet tirsdag morgen, leide ut en leilighet i bydelen Etterbeek som ble brukt som skjulested for en av selvmordsbomberne. De er nå siktet for en rekke lovbrudd knyttet til terrorisme.

Den ene av mennene som nå er pågrepet, er i slutten av 20-årene, opplyste påtalemyndigheten tirsdag. Den andre er i begynnelsen av 30-årene.

Tirsdag ettermiddag opplyste påtalemyndigheten i Brussel at tre personer var innbrakt for avhør etter en husransakelse i nabolaget Uccle sør i Brussel. Det oppgis ingen detaljer om hvorfor de tre avhøres, men en dommer skal i morgen avgjøre om de skal framstilles for varetektsfengsling.

Etterforskningen av personer som mistenktes for å ha planlagt eller medvirket til terrorisme, har pågått for fullt i Belgia etter terroraksjonene i Brussel i forrige måned og i Paris i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 32 mennesker ble drept da tre selvmordsbombere sprengte seg på flyplassen Zaventem og ved en metrostasjon i Brussel. Etterforskningen førte til at seks personer ble pågrepet før helgen, blant dem en svenske og Mohamed Abrini, som antas å være den lenge ettersøkte «hattemannen» som var på flyplassen sammen med to av selvmordsbomberne.