Hver tredje iraker er overbevist om at USA støtter terrorisme

USAs utenriksminister John Kerry besøkte fredag Irak, der motstanden mot USA igjen øker og stadig flere er overbevist om at amerikanerne har skjulte motiver. Foto: Reuters / NTB scanpix
USAs utenriksminister John Kerry besøkte fredag Irak, der motstanden mot USA igjen øker og stadig flere er overbevist om at amerikanerne har skjulte motiver. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nesten hver tredje iraker er overbevist om at USA støtter terror og 40 prosent tror amerikanerne forsøker å destabilisere Irak og ta kontroll over oljeressursene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en nedslående rapport fra generalinspektøren i det amerikanske utenriksdepartementet, som har evaluert USAs innsats i Irak og irakernes syn på denne.

Mens 38 prosent av irakerne i desember 2014 hadde et positivt syn på USA, var andelen i august i fjor falt til 18 prosent.

Blant sunniaraberne har andelen som ser positivt på USA falt dramatisk fra 54 til 10 prosent i samme periode.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus