Nord-Korea langer ut mot Sør-Koreas president

Kritikken fra Nord-Korea fortsetter å hagle mot Sør-Koreas president Park Geun-hye. Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix
Kritikken fra Nord-Korea fortsetter å hagle mot Sør-Koreas president Park Geun-hye. Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Korea kommer med nok et hissig angrep mot Sør-Koreas president Park Geun-hye, som de beskriver som en «makeløs, ond kvinne» som ønsker krig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste av en rekke personlige angrep mot presidenten kommer fra Komiteen for fredelig gjenforening av Korea (CPRK), som har latt seg provosere av at Park i forrige uke deltok på et atomtoppmøte i Washington, der Nord-Koreas forsøk på å utvikle atomvåpen ble fordømt. En talskvinne for CPRK mener Park gjennom sine kommentarer og sin oppførsel under møte framsto som «den epileptiske utgaven av en foraktelig, konfronterende galning».

I en pressemelding publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA fredag, uttaler nordkoreanske ledere at Parks krav om at Pyongyang avvikler sitt atomprogram viser at hun er «det verste fehodet» og «uvitende om hva som rører seg i verden».

– Denne makeløse, onde kvinnen har tatt forholdet mellom nord og sør til et totalt dødpunkt og økt faren for en krig, heter det i uttalelsen, som også kritiserer Parks «skitne eksistens» og «rabiate oppførsel».

Den heftige og relativt kreative kritikken av Park kommer noen dager etter at et offisielt, nordkoreansk nettsted publiserte en propagandavideo som forestiller et stort rakettangrep mot presidentbygningen i Seoul.

– Hun kan ikke beskytte seg, ikke engang i USA, hevder CPRKs talskvinne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus