Meny

Assads styrker hevder de snart tar kontroll i Palmyra

Turister tar bilder i den historiske delen av Palmyra i dette arkivbildet fra 2008. Byen ble erobret av IS i mai, men syriske regjeringsstyrker sier onsdag at de er nær ved å ta byen tilbake. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De syriske regjeringsstyrkene er mindre enn 1 kilometer fra byen Palmyra. De håper på å gjenvinne kontrollen over byen fra ekstremistgruppa IS innen få timer.

Det opplyser syriske soldater på direktesendt statlig TV i utkanten av byen onsdag.

– Vi er 850 meter fra Palmyra by. I løpet av noen få timer vil regjeringsstyrkene erklære byen helt trygg og sikker, hvis gud vil, sa en av soldatene.

Oldtidsbyen har vært åsted for voldsomme sammenstøt onsdag etter at de syriske regjeringsstyrkene med støtte fra det russiske og syriske luftforsvaret tok kontroll over et område der, ifølge Syrian Observatory of Human Rights (SOHR).

Ekstremistgruppa IS erobret Palmyra i mai. Byen ligger om lag 215 kilometer nordøst for hovedstaden Damaskus.

Russlands president Vladimir Putin, som i forrige uke sa han trakk tilbake store deler av de russiske styrkene fra landet, sier han tror at den syriske regjeringsstyrker vil overta Palmyra innen kort tid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus