Meny

Flere skadd i skoleeksplosjon i Sverige

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer ble skadd i en kraftig eksplosjon på en skole i Rättvik i Dalarna i Sverige torsdag kveld.

Eksplosjonen skjedde i en mindre bygning tilknyttet en maskinhall på Stiernhööksgymnasiet i 22-tiden. Ifølge politiet var de tre skadde inne i bygget og er brakt til sykehus. Én av dem er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

De tre er i tenårene, men politiet vet ikke om de var elever ved skolen eller hadde noen annen forbindelse til den. Eksplosjonen skjedde sannsynligvis ved at en acetylenbeholder ikke var skrudd igjen og gass lekket ut.

– Vi har sperret av området for tekniske undersøkelser fredag og etterforsker dette, sier operasjonsleder Jonas Häll hos politiet i Dalarna.

Stiernhööksgymnasiet har blant annet flere yrkeslinjer og lærlingutdannelse. Skolen har internat med plass til 130 elever.

Krisegruppen ved skolen samlet seg etter eksplosjonen og snakket med elevene. De vil informere de ansatte og alle elever om hendelsen fredag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus