Meny

Krevende fredag venter for EU og Tyrkia

EU-landene er enige seg imellom. Nå gjenstår vanskelige forhandlinger med Tyrkia fredag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-landene er enige. Nå gjenstår vanskelige migrasjonsforhandlinger med Tyrkia.

De 28 EU-landene satt sammen hele torsdag kveld for å bli enige seg imellom om hvordan de ønsker at et migrasjonssamarbeid med Tyrkia skal se ut.

– Enighet om EUs posisjon. EU-presidenten legger det fram for Tyrkias statsminister, skrev Luxembourgs statsminister Xavier Bettel på Twitter over midnatt fredag.

Det betyr ikke at en avtale er i boks. Fredag morgen tropper Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu opp for å møte EU-president Donald Tusk. Først da starter de reelle forhandlingene.

– Det er den viktige delen. Det er den vanskelige delen, konstaterer en diplomat overfor NTB.

Målet er en avtale om at alle migranter og flyktninger skal returneres fra de greske øyene til Tyrkia i en begrenset periode. Til gjengjeld skal EU-land hente syriske flyktninger direkte fra Tyrkia.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus