Meny

28 døde i kraftig regnvær i Pakistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallet fortsetter å stige etter kraftig regnvær i deler av Pakistan de siste tre dagene. Søndag ettermiddag var tallet steget til 28 omkomne.

17 mennesker har mistet livet de siste tre dagene i provinsen Baluchistan sørvest i landet.

– Minst 17 personer er døde som følge av lynnedslag og at tak og vegger har kollapset, sier Zahid Saleem, som leder Baluchistans katastrofedirektorat.

I tillegg er seks døde i provinsen Khyber Pakhtunkhwa nordvest i landet, og fem er omkommet i stammeområder i samme del av landet. Også der var sammenraste bygninger årsak bak de fleste dødsfallene. I tillegg har mer enn 50 blitt skadd i de to regionene, opplyser myndighetene.

Lørdag kveld mistet åtte gruvearbeidere livet da en kullgruve raste sammen som følge av store nedbørsmengder i Orakzai-regionen. 29 gruvearbeidere ble reddet ut, mens fire andre søndag fortsatt var savnet. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av det kraftige regnværet, opplyser Dost Mohammad, en talsmann for de lokale myndighetene.

Les også: – IS rekrutterer høyt utdannede pakistanere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus