Sanders og Clinton med hver sin seier

Bernie Sanders. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hillary Clinton tar en overlegen seier i nominasjonsvalget i Mississippi, men Bernie Sanders ser ut til å hente seg inn med en knepen seier i Michigan, som har langt flere delegater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prognoser fra flere amerikanske medier forteller at Sanders stikker av med seieren i Michigan, der Clinton hadde ledet klart på meningsmålingene i forkant av nominasjonsvalget. Idet 92 prosent av stemmene i delstaten er talt opp, har Sanders fått 50,1 prosent av dem, mens Clinton har fått 48 prosents oppslutning.

– Det har vært en enormt vellykket kveld i Michigan. Dette viser at vår revolusjon er sterk i alle deler av landet, sa Sanders før resultatet var klart. Han la samtidig til at delegatene i Michigan vil bli relativt jevnt fordelt uavhengig av hvem som vinner.

Les også: Sanders vant i Maine

Tidligere tirsdag kveld erklærte Clinton seier i Mississippi, der hun ligger an til å få godt over 80 prosent av stemmene.

I Mississippi skal 36 delegater fordeles, mens 130 står på spill i Michigan – i tillegg til de såkalte superdelegatene. Så langt er Clinton sikret 81 delegater fra de to delstatene, mens Sanders har 64 garanterte på sitt lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Clinton til frontalangrep mot Sanders

Totalt trengs det 2.383 delegater for å vinne den demokratiske nominasjonen til presidentvalget i høst. Før tirsdagens nominasjonsrunder hadde Clinton vunnet 673 delegater pluss 457 superdelegater, mens Sanders hadde sikret seg 477 delegater og 22 superdelegater. Superdelegatene kan stemme fritt på Demokratenes landsmøte.