Tyrkiske redaktører løslatt fra fengsel

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan krevde at to redaktører skulle dømmes til livstid for en video avisa deres publiserte. Nå har forfatningsdomstolen gitt redaktørene medhold. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan krevde at to redaktører skulle dømmes til livstid for en video avisa deres publiserte. Nå har forfatningsdomstolen gitt redaktørene medhold. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De to tyrkiske redaktørene som er tiltalt for å ha avslørt statshemmeligheter er sluppet fri fra fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig fredag ble Can Dundar, som er sjefredaktør i avisa Cumhuriyet, og Ankara-redaktør Erdem Gul sluppet fri fra Silivri-fengselet utenfor Istanbul og tatt imot av familie og øvrige støttespillere.

Løslatelsen kommer etter at den tyrkiske forfatningsdomstolen torsdag bestemte at pågripelsen av de to redaktørene, som risikerer livstid i fengsel, var i strid rettighetene deres.

De ble arrestert i slutten av november i fjor for å ha offentliggjort en video som angivelig viser at tyrkiske etterretningstjenester bidrar til å sende våpen og ammunisjon til islamister i Syria.

– Domstolen besluttet at det har funnet sted en krenkelse av rettighetene deres. Pågripelsen vil bli anket, og vi forventer at de blir løslatt, sa avisas fungerende sjefredaktør Tahir Ozyurt etter avgjørelsen.

Påtalemyndigheten krevde livstidsfengsel for de to redaktørene i den sekulære, regimekritiske og venstreorienterte avisa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus