WHO støtter nye metoder i kampen mot zikaviruset

En brasiliansk soldat sprer salt for å drepe mygglarver i Porto Alegre i Brasil. Flere midler må tas i bruk for å bekjempe myggen som sprer zikavirus, mener WHO.
En brasiliansk soldat sprer salt for å drepe mygglarver i Porto Alegre i Brasil. Flere midler må tas i bruk for å bekjempe myggen som sprer zikavirus, mener WHO. Foto: Lunae Parracho / Reuters

Verdens helseorganisasjon (WHO) støtter forsøk med genmanipulert mygg og en bakterie som infiserer insekter i kampen mot zikaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser WHO i en uttalelse.

Zikaviruset er spesielt farlig for gravide kvinner da det antas at viruset kan skade utviklingen av fosteret og forårsake mikrokefali. Dette er en tilstand der hodeskallen blir for liten og utviklingen av hjernen påvirkes.

Innsikt: Hvor farlig er egentlig zikafeber?

Viruset spres via myggarten aedes.

– Gitt denne krisens størrelse, oppfordrer WHO de rammede landene og deres partnere til å trappe opp bruken av både gamle og nye virkemidler i kampen mot zikaviruset, skriver organisasjonen.

WHO peker også på en annen metode som kan være effektiv, nemlig å slippe ut hannmygg som er gjort sterile gjennom bestråling.

Les også: SAS refunderer gravides billetter til zikaområder

Personvernpolicy